Cykelboost

 Kategori Okategoriserade, Pontus Blogg

Den här säsongen har vi, det vill säga min coach Jens Lünekilde och jag, fokuserat träningen på att komma tillbaka i löpmängd och intensitet efter skadeåret 2012 när jag hade uppehåll från löpning i sju månader.

Efter resultatet i Ironman Austria med personbästa på löpningen (2:48:37, tredje bästa svenska löpspliten någonsin) får man väl anse att jag är tillbaks i löpform.

Så inför Ironman Mallorca som är nästa tävling har vi lagt om fokus mot att få tillbaks cykelform till där jag var vid Ironman Florida 2013, där jag gjorde min bästa cykling någonsin (4:15:51, vilket också är bästa svenska cykelsplit någonsin).

Pontus och S5:an
Eftersom min Triathlonhoj, mr P5, var skadad efter kraschen häromveckan, körde jag S5:an. Skönt i bergen!

Inledningen på det var två volymveckor med 700 km cykling per vecka, vilket är hårt när man samtidigt springer och simmar! Men jag tycker om att cykla långt! Det är kul att hitta nya vägar, och ett av passen, om 222 km, blev faktiskt nästan Mallorca-runt. Den dagen blev också årets mesta träningsdag hittills, med 9,5 timmar aktiv träning efter löpning och simning. Kul dag! Jag sov gott sen. Transmallorca
Trans-Mallis, 222 km. Jag skulle ha hållet ut mer mot kusten på sydvästra delen, så hade det blivit en snyggare kartbild. =)

Två dagar senare var det dags att beta av bergen i nordväst med ett eget pass om 7 timmar och 15 minuter. Efter det brann det bra i benen.

Så skönt!

Senaste inläggen

Chatta

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Börja skriva och tryck på enter för att söka