Pontus Lindberg är uppvuxen söder om Stockholm. Han började sin idrottsliga karriär i simbassängen och simmade för Södertörns SS under uppväxtåren.

Efter att under några år ha sysslat med flera olika sporter, bland annat höghöjdsalpinism, hittade han slutligen till triathlon. 2006 deltog Pontus för första gången i Järnmannen Kalmar, föregångaren till dagens Ironman Sweden. Pontus ingång till sporten blev dramatisk då han några veckor innan Järnmannen under ett träningspass på cykeln blev påkörd och ämnad på vägbanan av en smitande bilist. Trots detta fullföljde han Järnmannen och slutade 12:a i SM. 2011 blev Pontus svensk mästare på samma tävling. Sedan säsongen 2011 tävlar Pontus i proffsklassen.

Pontus har haft en stadig uppåtgående formkurva, med undantag för säsongen 2012 som helt ödelades då han diagnotiserades med symfysit. I november 2013 körde han Ironman Florida på tiden 8.11.45, vilket är den idag näst snabbaste svenska Ironmantiden. Som en fin bonus blev det även svenskt rekord på Ironman-cykeldistansen med hela nio minuter. Fin comeback! Nu är fokus inställt på att bli så bra det går.

Pontus, civilingenjör i grunden, är känd för att ställa höga krav på sitt material. Han följer med stort intresse det vetenskapliga inom sporten och försöker hela tiden att optimera sin utrustning och träning.

Börja skriva och tryck på enter för att söka