300 liter vatten

 Kategori Katarinas Blogg, Pontus Blogg

Igår var jag och Pontus  i mataffären för att handla några liter vatten, med betoningen på lite. Det blev ungefär 300 liter. När jag bestämt tyckte att ”nä men nu räcker det” då tyckte Pontus att ”vi lastar hela bilen full”.

Och då blev det så. Sen lyfte vi vattenflaskor hela kvällen och tränade både bål- som bicepsmuskulatur. Från bilen, till hissen, från hissen in i lägenheten och från lägenhetsgolvet in i förvaringsutrymmet. Och apropå vatten. Det är ju något vi tar för givet i Sverige, att öppna kranen och dricka ett glas vatten direkt därifrån. Det saknar jag. Sen finns det ju såklart  många fördelar här, som till exempel att våren knackade på helt snabbt och plötsligt och gav oss 20 grader och solsken. Visserligen bara i två elller tre dagar men jag tror att hen snart kommer åter.* Eller att tomater smakar tomater året om. Och att det är sommar när det ska vara sommar.

Men åter till vatten. Turisterna har börjat återvända till stranden. Såg nyss några som badade. Det var vågat. Eller borde jag? Ikväll i så fall för imorgon kommer ingen att tro på mig. Att jag har premiärdoppat mig.

Sa jag förresten att vi köpte 300 liter vatten?

 

 

* vi behöver ju inte tvunget prata om hur kallt det kan vara i spanska lägenheter om vintern. Det känns lite onödigt i sammanhanget och det har jag redan förträngt. Eller håller åtminstone på att förtränga.

Senaste inläggen

Chatta

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Börja skriva och tryck på enter för att söka