Så som bara en man blir när han blir riktigt förkyld

 Kategori Katarinas Blogg, Pontus Blogg

Ojoj.  Förra veckan drabbades Pontus av en riktig förkylning. Ni vet en sådan som bara män kan drabbas av. En riktig rejäl man cold. Det var kaktusar i halsen och ett och annat rivjärn.  Pontus snörvlade från sin plats i sängen fyra våningar över havet.

Han var riktigt illa däran ett tag. Så där som bara män kan bli när de är envist förkylda. Aldrig är det väl så synd om en man som i ett sådant läge. (!)

Jag gjorde mitt bästa och fixade frukost och fyllde på vattenglaset bland annat. Och tyckte såklart lite synd om honom för all missad träning. Och när han jämrade sig och sa ”att nu har jag missat 7 timmars träning” ryckte jag på axlarna och svarade att ” måla inte fan på väggen. Det kunde varit värre.”

Och se. Häromdagen vaknade mannen och kände sig mycket bättre. Kaktusen som har huserat i Pontus hals de sista dagarna har vikt hädan.  Halleluja.

Men till saken hör att nu är det jag som har kaktusar i halsen. En riktig elak sådan. Den lämnade Pontus och flyttade in hos mig. Det är inte ok tycker jag. Aldrig vill man väl träna så mycket när man vet att det är omöjligt. Jag var riktigt taggad (!!)  på att springa långa intervaller idag.

Nu är det min lagliga rätt att bli bortskämd. Vi får se hur det blir med den saken. Jag säger inte att det inte ligger i mannens natur att pyssla om och vårda. Pontus vårdar bäst sin cykel och sådant som är av kolfiber. Han har förvisso en kaktus på balkongen också och den vattnar han faktiskt lite ibland. Det finns alltid hopp. Glöm aldrig det.

Senaste inläggen

Chatta

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Börja skriva och tryck på enter för att söka