Lårbenshalsen. Kämpa.

 Kategori Pontus Blogg

Lårbenshalsfrakturer är bökiga. Det är bättre att bryta hela lårbenet rakt av än att få en spricka på lårbenshalsen, eftersom det är så dålig blodtillförsel vid lårbenshalsen så läkningen tar lång tid.

Prognosen är 3-5 månader innan jag är tillbaks i löpningen. Jag tror dock snarare på tre än fem, eftersom jag tycker att det går fort.

Jag har den stora förmånen att ha fått låna min sponsor Napralogicas laser. Lasern ökar blodtillförseln och har enligt studier också förmåga att snabba på benläkning. Så den lyser jag på med två gånger om dagen. Jag har också fått hjälp att skaffa en bra utrustning för elektrostimulering, så under perioden jag varken kunde cykla, löpa, eller simma elektrostimulerade jag musklerna för att hindra dem från atrofiering.

Pontus med kryckor
Mindre poppigt foto… Det blir i alla fall mer tid över till annat än träning. Som att besöka bergsbyarna utan cykel.

Nu är jag igång med lätt och mycket kort cykling och vattenlöpning, samt simning utan benspark (dolme), men fortsätter samtdigt med elektrostimuleringen. Och lasern.

Jag har också använt slangar för att hålla överkroppsmusklerna vid liv, och försökt att vara i solen mycket för att få D-vitamin till skelettcellsproduktionen. Faktiskt solade jag på stranden utanför lägenheten för första gången sedan vi flyttade till Mallorca på grund av detta. (Jag är inte så mycket för att ligga still.)

Nästa vecka ska jag till Sverige för en ny röntgen, och sen iväg till Elitidrottscentrum på Bosön för att sätta igång med rehab.

Det ska bli mycket skönt att få börja röra sig ordentligt igen!

10671341_10154672055250074_6518698511610245493_n
Bild från mitt sista löppass, Ironman Mallorca. Längtar efter att få springa igen!!

Senaste inläggen
Kommentarer
  • Pär
    Svara

    Tjo! Skönt att höra att det går åt rätt håll. Att träna bara ett ben ger väl bevisad utveckling på andra benet, trots att det är inaktivt. Kämpa på!

Chatta

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Börja skriva och tryck på enter för att söka